28 Ağustos 2006 Pazartesi

Firik Pilavı



Firik, buğday başağından elde edilen bir tahıl. Buğday başakları henüz tam olgunlaşmamışken kesilip, kabuğunun yakılarak tanelerinin ayıklanması yöntemi ile elde ediliyor. Bu yüzden pişirilirken ve yenilirken hafif yanıksı bir kokusu ve tadı var bu pilava ayrı bir tat ve güzellik katıyor. İsli tadı seviyorsanız firik tam size göre.


Bir öğle yemeğinde yanında turşu, salata ve ayranla birlikte yemenizi tavsiye ederim.


Malzemeler (4 kişilik):

  • 1 su bardağı firik
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber+domates salçası
  • 1 orta soğan
  • yağ,tuz,karabiber
  • 4+1/2 bardak su
Hazırlanması:
  • Soğanı ince ince doğrayıp yağda soldurun, salçasını katıp kavurmaya devam edin.
  • Firiği ayıklayıp bulgur ile bir kapta karıştırdıktan sonra kavrulmuş soğan ve salçanın üzerine katıp kavurmaya devam edin
  • suyunu döküp, tuz ve isteğinize göre karabiberini katarak kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu çekene kadar pişirin
Not: 1. Firik bulgurdan daha geç piştiği için bulgur pilavına katılan su miktarından daha fazla su kattım. 2. Firik pilavını kıymalı veya tavuklu da yapabilirsiniz. O şekilde daha çok tercih edilir.

Firik:


Hiç yorum yok :

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...